Lite av varje


Stormen Dagmar drabbade oss med enorma krafter under natten. Den gick till historien som en påminnelse om hur maktlösa vi är inför naturkrafterna. Träd knäcktes, elavbrott på många håll och tågen stod stilla.

 

Ett plåttak hade blåst ner från ett hus på Kyrkgatan.

 

I slänten längs Regementsgatan nedanför Campusområdet finns en mängd rullar. Mest troligt är det Dagmars ystra framfart som har lämnat spår.
2011-12-26

 

 

 

Julafton med lite solsken och en temperatur runt noll. Det är stor skillnad mot julafton 2010 då det var
-28 grader. Det verkar dröja innan isen lägger sig på Storsjön denna vinter (förra årets isläggning på Storsjön skedde den 2 december, ca två veckor tidigare än medeldatum).
Julafton blev en fin dag med nära och kära.
2011-12-24

 

I år inträffar vintersolståndet kl. 05.30 den 22 december. Vid norra halvklotets vintersolstånd lutar jordaxelns norra del rakt bort från solen, vilket medför att det norra halvklotet då får sin kortaste dag och längsta natt. Norr om norra polcirkeln går då solen inte ens upp utan det råder natt eller skymning dygnet runt. Omkring två veckor efter vintersolståndet befinner sig jorden som närmast solen, kallat perihelium (källa:Wikipedia).
Härligt, ljuset kommer åter.
2011-12-22
 

Saffransbröd med mandelmassa. Ljuvligt doftande och vackert gult. Ingen jul utan saffransbröd, om jag får bestämma. Saffransbröd sägs ha bakats åtminstone sedan 1600-talet. Historiskt sett visade man sin sociala status genom att bjuda sina gäster på saffransbröd. Saffran var, då som nu, en dyrbar krydda.
2011-12-18


 

Ännu ett Geocaching-event. Denna gång utifrån år -11, månad 12, datum 13, timme 14, minuter 15.
Vi var ca. 20 engagerade "cachare" som möttes på Stortorget i Östersund, för att invänta den magiska stunden. Därefter blev det en trevlig fikastund på Törners café. Tack RagnaZ som tog initiativ till det trevliga eventet.
2011-12-13

 

 

 

Det var en lyxig och generös julkonsert som Christer Sjögren, Pernilla Wahlgren och multiinstrumentalisten Gunhild Carling gav i Sporthallen i Östersund. För musiken stod en 5-mannaorkester med ledning av Mattias Bylund. Tre duktiga körflickor bidrog också till den lyckade föreställningen. De längsta applåderna fick Gunhild Carling. Sväng, inlevelse och blues är den genomgående känslan vare sig hon sjunger, spelar munspel, trombon, harpa eller säckpipa . Genom musikens värme och en personlig humor får hon i sina framträdanden stark publikkontakt. Innehållet i julshowen bestod av julsånger, blues, rock´nroll, swing och gospel. I ett av de avslutande numren deltog en duktig och bedårande barnkör.
2011-12-09

 

Julmarknaden som pågick fredag-söndag på Jamtli, startade med barmark och blidväder.

 

 

 

Vid tvåtiden på söndag kom snön.

 

 

 

 

 

Det snöade intensivt under ett par timmar.
2011-12-04

 

 

 

Lika snabbt som snön kom, försvann den. På morgonen den 30 november, mullrade åskan och kraftiga blixtar lyste upp morgonmörkret. Temperatur 2 grader varmt. Det kom snöblandat regn, som övergick i regn och snart var snön borta.
Det har aldrig varit en sådan varm november i Östersund som i år, säger Linnea Rehn som är meterolog vid SMHI i Norrköping och som har statistik sedan 1860.
Genomsnittlig dygnstemperatur var 3,2 plusgrader. Vilket är 5,4 grader mer än de 2,2 minusgrader som är tidigare medelvärde (genomsnitt 1961-1990).
Månadens högsta temperaturen  uppmättes den 2 november, då det var 11,3 grader varmt. Novemberrekordet i Östersund ligger på 12,2 grader och uppmättes 1938.
Vi kunde också njuta av 68 soltimmar under månaden. Det är 30 soltimmar mer än normalt och var högst i hela landet (källa för uppgifter, Östersundsposten 111202).
2011-12-02
 

För femte året i rad står Sveriges Julgran utanför Rådhuset i Östersund. Lions Club Brunkullan och Östersunds Kommun står bakom arrangemanget. I år har man valt Babsan som designer.Granen invigdes med körsång, pepparkakor och glögg. Den 15 januari kommer Babsan att finnas med när julen avslutas med en traditionell julgransplundring.
2011-11-27

 

 

 

Den första snön kom i dag, den första advent. Hösten har varit lång med vackert, milt väder.
2011-11-27

 

 

 

Fotomässa i Stockholm. Här fanns det mesta inom foto, kameror, tillbehör, böcker, bilder, seminarier med föreläsare som Mattias Klum, Göran Segeholm och många, många flera.
2011-11-18

 

 

 

Geocaching event på Stortorget denna speciella dag. Det var trevligt att träffa geocachare som jag tidigare bara känt till genom signatur på nätet.
2011-11-11 kl.11:11

 


 

Rörvattnet har vacker natur, trevligt hotell med tillgång till mängder med trevliga aktiviteter´och god mat. Nu har det kommit en smakrik korv med namnet "RÖRVATTNETS GRILL VILDE". Den är mmm, fantastiskt god!
2011-10-09

 

 

 

Tomas Tranströmer blev årets nobelpristagare i litteratur. Många har favoritcitat från hans dikter. Ett av mina är "Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse".
2011-10-06

 

 

 

 

Det är inte så ovanligt med olika typer av tickor på trädstammar, men nere vid Storsjön växte de här svamparna på en tall. De hade skivor på undersidan. Ovanligt eller?
2011-10-02

 

 

En fantastisk lördag vid Nulltjärn i Vålådalen. Solen sken, 22 grader i luften och så varmt i vattnet att många badade. Där finns en härlig, lång sandstrand. Själv plockade jag svamp tillsammans med Mykologiska föreningen.
2011-08-27

 

 

Matmässa i Östersund. Det var fullt av lokala matproducenter och besökare på Stortorget när TV 4 och programmet "Mitt kök" avslutade veckans besök i länet.  Stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinkännaren Jens Dolk lagade till nya rätter. De var imponerade av den bredd av produktion och den utveckling av råvaror som finns i länet.
2011-08-13

 

 

Luften på morgonen är frisk och sval, några enstaka blad har fått höstfärg och vi kan börja glädjas åt svamp ute i skog och mark. Det är snart höst. Några av sommarens fjärilar kan vi fortfarande se. På den här bilden har jag fångat en vitfläckig guldvinge. Den har varit rikligt förekommande under sommaren.
11-08-12
 

 

 

 

Geocaching har blivit en populär sysselsättning som passar för alla som äger en bärbar GPS-enhet.  Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Så nogranna koordinater som möjligt till gömman publiceras, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp gömman, geocachen, och anteckna sig i loggboken. När man är uppkopplad nästa gång loggar man också på sidan på nätet, så att alla kan läsa loggarna utan att leta upp gömman i fråga. Läs mera på hemsidan http://www.geocaching.com
Geocaching ger också möjlighet att se intressanta platser som t.ex Sky Park i Torvalla.
2011-07-31


Showdown spelades i dag på Stortorget. I sporten kan personer med synnedsättning och seende spela tillsammans eftersom det spelas med bindel för ögonen.
2011-07-29

 

 

 

"Yranvecka, i kväll sista kvällen innan den stora festen. Även under veckan har det festas med massor av arrangemang, musik, mat och dryck. Det har varit underbart väder och  massor av människor har varit ute. Under veckan har vi  bl.a kunnat se och lyssna till Patriks Combo.
2011-07-27
 

 

Ett mycket speciellt ljud lockade mig ut på balkongen. Därifrån kunde jag se den här ballongen. Den var så nära.
Jag undrar hur det skulle kännas att sitta där uppe i korgen, läskigt, spännande, härligt.....
Det sägs att även om man är höjdrädd, går det bra, eftersom man är så högt att referensramarna försvinner. Spännande!
2011-07-26
 

 

 

 

 Världsberömda bilder ställs ut i Östersund. Det är fotolegenden Philip Townsend, Mister Sixties bilder som visas på Galleri Bolin. Den unika utställningen ”Sixties” kommer att visas under tiden
25.7-25.8.2011.

Dagens vernissage var mycket intressant. Philip Townsend och Lars Bolin berättade mycket engagerat om de olika bilderna och händelser omkring dessa.

Bild: Jag får Philip Townsends bok "Mister Sixties" signerad (foto Curt Malting).
 

 I utställningen visas bl.a bilder på Twiggy, Beatles, The Rolling Stones, Richard Burton & Liz Taylor, Jimmy Page, Onassis och Winston Churchill. Där finns även bilder som skildrar 60-talets miljö, landskap och atmosfär.
På galleriets hemsida visas några av "Mister Sixties" bilder.
http://www.bolinart.com/
2011-07-25

 

 

 

 

Skönt med semester, även om det regnar. Den gröna ärtsoppa som jag åt ute på balkongen  blev en riktig "hit". Receptet finns på hemsidan Linneas skafferi. Jag följde receptet men kryddade lite extra med röd chili i små, små bitar.
 http://www.linneasskafferi.se/
2011-07-18

 

 

 

Ner vid hamnen har uppbyggnaden av Krogstråket kommit igång. Stråket öppnar den 22 juli. Här sker den stora uppvärmningen inför Storsjöyran (28-30 juli). Förutom att äta och dricka, kan man uppleva musik och annan underhållning.
http://www.storsjoyran.se/

2011-07-17

 

 

I Österängsparken tittade jag på de vackra strandskatorna. Jag kunde konstatera att den kvällstid ofta välbesökta gräsplanen, var nästan helt fri från skräp. Det enda skräpet fanns vid en parkbänk. Kanske är det den nya lagen mot nedskräpning som ger effekt. Det blir dyrt när polisen skriver ut böter till den som skräpar ner på allmän plats. Bra med tanke på miljö och trivsel.
2011-07-17

 

Cykelutflykt med start halv sex på morgonen. En underbar morgon, solsken, klar frisk luft och 16 grader varmt i skuggan.
2011-07-17

 


 

 

 

Bärskörden i Jämtland sägs bli dålig i år. Trist, jag längtar efter ett riktigt blåbärsår. Även i Sollentuna är det dåligt, men några bär hittade Noel och Tim.
2011-07-13

 

 

 

 

Storsjöcupen 40 år och med 365 deltagande lag! I kväll samlades fotbollsspelare och intresserade i Österängsparken. Därifrån utgick ett karnevalståg mot Stortorget, där det blev musik med Ola och OFF. I Österängsparken var stämningen hög. Där var sång, ramsor, dans och glada tillrop på många olika språk. Antalet deltagande länder var många, även avlägsna som Sydafrika, Mexiko, Argentina, Thailand m.fl. Den Thailändska truppen med barn och ungdomar såg ut att vara speciellt populär. Några svenska deltagare stämde in i deras sång och bjöd på svenska inslag av sång och dans. Det blev ett kulturutbyte som säkert gav mersmak.
2011-07-05

 

Bland humleblomster på blekeområde hittade jag den här vackra växten. Den påminner om humleblomster men är bubbel och har blad precis under blomman. Jag har sett ett exemplar tidigare på ett annat blekeområde. Det skulle vara intressant att veta om någon känner till något om den.
2011-07-03


 

 

 

Tysjöarna är ett fågelskyddsområde i Krokoms och Östersunds kommun bestående av två sammanbundna kalksjöar. De är omgivna av stora blekefält (ett slags kalklera) beläget strax norr om Östersund. Tysjöarna, anses vara Jämtlands, Sveriges och troligen världens största kalkblekeområde i sitt slag.
Där finns spångade stigar  som leder till fågeltorn.

 

 

Den ena spången är handikappanpassad för rullstol (800 m), där finns mötesplatser, toalett och grillplats.

 

 

 

 

Spången avslutas med en bro som för besökarna upp i fågeltornet. Det är riktigt imponerande!
2011-06-26

 

 

 

Midsommarafton, en regnig dag. Jeansen blev blöta ända uppe på låren, när jag plockade min midsommarbukett. Men det är något magiskt med midsommarafton, jag måste bara ut och plocka buketten. :-)
2011-06-24

 

 

I dag kl. 17:16 inträffar sommarsolståndet.  Det innebär också att vi har årets längsta dag och kortaste natt.
2011-06-21

 

 

 

På en stig i Odensalakärret fanns den här slitna men ändå vackra fjärilen. Det heter Påfågelöga och är sällan förekommande i Jämtland.
2011-06-19

 

 

 

När jag i dag fotograferade guckusko fanns där även en planta med helgula blommor. Det skulle vara intressant att veta om någon fler har sett den varianten av blomman.
2011-06-11

 

 

 

Skolavslutning 2011 i pingstkyrkan
Kören sjunger,
"Flaggan vajar på sin stång.
Lyssna på vår sommarsång.
Snart så sjunger vi ”Den blomstertid...

 

 Ingen klocka ringer mer.

Ingen skola snart man ser.
Hej och mors, goodbye, gamla plugg.
Klockan ringer bara ut"...
2011-06-09

 

 

 

Nationaldag, gult och blått. Nationaldagsfirande på Jamtli, firande av våra duktiga idrottshjältar, Storsjöbygdens fotoklubbs fotoutställning mm. Det var en fin dag i solskenet.
2011-06-06

 

 

 

 

Nu blommar Nornan. I år fick jag se ett tjugotal blommor, rekord för min del.
Även guckuskon blommar. Det är fantastiskt att lyckas komma när de blommar som mest.
2011-06-03

 

 

 

 

Glada, härliga, vackra studenter, sjunger, dansar, skrålar och ser underbart lyckliga ut. Ett stort grattis och lycka till i framtiden önskar jag alla och speciellt Caroline.
2011-06-01


 

 

Det andra målet för resan var RIFO (riksfotostämma) i Medevi Brunn. Här träffades fotointresserade för bildbedömning och trevlig samvaro.
På Medevi har det druckits brunn sedan 1600-talet. Medevi har dokumenterad historia så långt tillbaka som 1000-talet.
2011-05-20--22

 

 

Vandrarhemmet Motala Verkstad ligger vackert vid Göta kanal. Här byggdes tidigare båtar. Ångfartyget Thomée byggdes 1875 i Motala och har trafikerat Storsjön sedan 1880.
Det är sorgligt att politikerna nu pratar om att ta båten ut drift från och med nästa år för att spara pengar.
2011-05-20

 

 

Jag reste vidare till Motala. Vid "vandrarhemmet Motala Verkstad" bildade änderna välkomstkommite. En kaxig and försökte dra i dragkedjan på resväskan och ville dessutom komma nära kameran.
2011-05-20

 

 

 

 

Syrenerna blommade när jag besökte Helenelund. På nästan varje tomt fanns dessa ljuvligt doftande buskar.
2011-05-18

 

 

 

"Dancehall Journey" dansavslutning för terminen i Ljushallen på Campus. Många suveränt duktiga dansare i olika åldrar visade upp vad man lärt sig. På bilden är det Street/comH  9-12 år som dansar "Gubben i lådan.
2011-05-15
 

 

 

Hans Månsson ställer ut sina bilder med temat "Vattenvärld" på LARSBOLINGALLERY under tiden 110507-110608. Många av bilderna finns med i den bok han gjort tillsammans med författaren Stefan Edman. Det är en spännande värld vi möter, både i de bilder han ställer ut på galleriet och i boken.
Jag tänker på att vår fantastiska vattenvärlden. Den måste vi vara rädd om, den känns inte självklar längre.
2011-05-14

 

 

Gran-Zirup har en tydlig mild smak av gran som jag tycker är väldigt god. Det var på torget under "Lantbruksdagarna" som jag fick smaka och köpa den prisbelönta produkten hos Skogens Sköna Gröna. Hemsida på nätet, skogensskonagrona.info.se (ej klickbar länk). Det finns möjlighet att provsmaka Gran-Zirup under vårmarknaden på Jamtli 110521-22.
2011-05-12

 

 

Fotomara för Storsjöbygdens medlemmar + fotobekanta. Vi fick tre timmar på oss för att fotografera sex olika teman. På Stortorget hölls "Lantbruksdagar". Vi var flera fotografer på torget för att hitta lämpliga motiv. Ett tema var "förväntan". På den här bilden kan vi se  människor som väntat för att få en titt på fåren, när de kom för att visa upp sig på torget. Där såg jag förväntan.
2011-05-07

 

 

Förväntan kunde jag också se hos den här lilla pojken som försökte att placera sugröret i drickan.
2011-05-07
 

 

 

 

 

I dag på förmiddagen var all is bort från på Storsjön. Enligt den pensionerade meteorologen Roger Gyllenhammar är det ganska tidigt. Medeldatum för islossning är den 18 maj. Isen lade sig tidigt redan den 2 december och låg 154 dygn. Medelvärdet 1943-2010 är 149 dygn.
2011-05-05

 

 

Måndag musöron, i dag lördag små späda ljusgröna löv.
Trevlig Valborg önskar jag dig!
2011-04-30

 

 

 

 

Påsken bjöd på sommarvärme. I blomsterrabatterna kan vi se många olika sorters blommor. Först kom snödroppen. När man böjer sig ner och studerar den upptäcker man att den inte bara är graciös utan att den också har ett vackert mönster.
2011-04-25

 

 

 

Krokus är annan vacker blomma.
2011-04-25

 

Isen på Storsjön har smält undan vid stranden. En pojke kastar sten i vattnet. Det blir stora, härliga plums. Det är vår!
2011-04-22

 

 

 

Påskliljor ska det vara när det är påsk och visst finns dom.
2011-04-22

 

 

 

Med ett påskkort målat av Noel, vill jag önska dig som läser mina små  "lite av varje anteckningar", en riktigt Glad Påsk!
2011-04-21
 

 

 

 

Söndag i Stockholm. Solen skiner, blommor i mängd, många, många människor som njuter av värmen, någon till och med badar utomhus.
2011-04-17

 

 

 

 

Flera blommor i Stockholm.

 

 

 

 

Stockholm i försommarsol.

 

 

 

Man kallar penséen för vårens budbärare och det känns inte fel. Den finns nu på plats utanför min ytterdörr.
2011-04-13

 

 

 

 

Från barnmun " Mamma, det heter väl LAGO, inte TUSSILAGO det låter så BARNSLIGT!"

Årets första tussilago lyser nu gul på dikesrenen.
2011-04-10

 

 


 I år kommer vi att uppleva fyra ovanliga datum. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, och 11/11/11.

I år kommer oktober att ha fem söndagar, fem måndagar, och fem lördagar.
Detta händer bara vart 823 år?

Ta de två sista siffrorna av året då du föddes? Lägg till den ålder du kommer att bli i år, resultatet kommer att bli 111.
2011-04-09
 

 

Ja, det är våren, ja, det är våren, som ha kommit tillbaka igen.
När vi varann i portarna kramar och kattorna på gården jamar....
(Jules Sylvain/Sten Hage).
Det är en av många vårmelodier som man kan bli glad av, nu när våren är här med solsken och värme.

http://letras.terra.com/faltskog-agnetha/945403/

2011-04-04

 

 

I dag börjar sommartiden. Det blåser snålblåst, temperaturen är +-0 och vi har fortfarande mycket snö.
Men snart kan vi njuta av sommaren, precis som Linnea och Kenneth gör på bilden.
2011-03-27

 

 

 

Bodil Malmsten fyllde Storsjöteatern under två dagar. Det var en föreställning med uppläsning. Den bestod av två akter. En med människor hon skrivit om, som inte liknar henne själv och en med personer som liknar henne, utan att vara Bodil Malmsten. Robert Hvenström skötte ljuset och Klas Holm hade hand om ljud och bilder. Det var en härlig föreställningen som bjöd på  eftertanke, humor och mycket nostalgi. Jämtlandssången som allsång gav en skön vikänsla i teatersalongen.
2011-03-21 

 

 

Vårdagjämning infaller i år den 21 mars kl 00:21. Det blev också den första dagen i år då vattnet rinner nerför gatorna.
2011-03-21

 

 

 

 

Under förra natten fick vi se den största fullmånen på hela 19 år. Min månbild från Allégatan är en kvällsbild. När jag gick till sängs vid midnatt, var månen magiskt stor och ljusstark.

Intressanta fakta;
Månens bana runt jorden är inte rund, utan elliptisk. När månens omloppsbana är som närmast jorden inträffar en Supermåne. Under ett sådant tillfälle ser månytan ut att vara 14% större och 30% ljusare för den som ser månen från jorden. Nästa gång det inträffar är den 14 november 2016, säger astrofysikern Knut Jørgen Røed Ødegaard.
En rad naturkatastrofer (jordbävningar, stormar och tsunamis) har inträffat tidigare just när månen har passerat så nära vår planet. Det tvistas om det finns ett samband. Ola Karlsson, astronom vid universitetet i Uppsala, menar att möjligen skulle den stora fullmånen kunna förstärka månens påverkan på tidvattnet. Men den brittiska dagstidningen Daily Mail skriver att astrologer varnade två dagar före skalvet i Japan att supermånens dragningskraft skulle orsaka skador. En del astrologer hävdar att supermånar som inträffade 1955, 1974, 1992 och 2005 sammanföll med extrema väderhändelser, enligt Daily Mail.
2011-03-20

 

Startskott för pelargonsäsongen. Övervintrade Mårbackapelargoner planteras i ny jord. En nyinköpt röd minipelargon ger den första blomsterprakten.
2011-03-19

 

 

 

 


Dessa underbara, vårliga, färgglada tulpaner.
2011-03-15

 

 

 

I dag köpte jag en Saint Paula. Det är för mig en nostalgiblomma. För många år sedan fanns där många olika sorter på min fönsterbräda. Det var lätt att ta skott, för att få nya fina plantor. Det var bara att stoppa ner en bladstjälk i jord så rotade den sig. 
2011-03-13

 

 

I dag firades Jämtlands nationaldag. I Vinterparken stektes kolbullar, man fikade och Bo Oscarsson berättade  varför vi firar nationaldagen just i dag. President Evert Ljusberg var sångledare i Jämtlandssången och till sist hurrade vi för länet och ropade devisen "Jamtland, Jamtland, jamt å ständut"!!
Personer på bilden: Evert Ljusberg och Bo Oscarsson.
2011-03-12

 

 

Det här ansiktet är ett av snö-konstverken som finns nere i Badhusparken, Östersund.
2011-03-06

 

 

 


Nu är det ett år sedan jag skrev den första noteringen och lade in den första bilden på sidan "Lite av varje". Fortsättning följer..... 
2011-02-26
 


 

 

 

 

Lördag morgon -20, i morse -4 grader. Temperaturen växlar snabbt. Mina björkstam-piedistal på balkongen har små snöhättor. Om ca. tre månader är det dags att pynta med blommor.
2011-02-20

 

 

 

 

Äntligen kan jag ta ner skylten "Inget kranvatten i munnen". I dag kom beskedet som vi väntat på, ända sedan den 26 november. Det är riskfritt att dricka kranvattnet. Vi behöver inte koka det längre. Parasiten Cryptosporidium är oskadligjord. Vi skålar med ett stort glas vatten!
2011-02-18

 

  

Säg det med ett äpple :-)
2011-02-14

 

 

 

 

En hälsning till dig på "Alla hjärtans dag".
2011-02-14

 

 

 

 

 

I dag invigdes "Medvinden" i strålade vårvinterväder.
2011-02-12

 

 

I dag var det årets premiär av Vinterparken, i Vinterstaden Östersund. En nyhet var en rutschkana av snö i form av ett djur. I övrigt var snöborgen och snöiglon på plats. Många provade skridskobanan och även den del av "Medvinden" som är öppen. Den långa solbänken längs badhusparken var välbesökt och så även solstolarna.
Nästa helg invigs "Medvinden". Den utgår från Vinterparken och är Sveriges längsta, plogade skridskobana. Den är cirka två mil och anläggs på Storsjöns is. Även skidspår och promenadmöjligheter finns längs banan.

I övrigt drack jag kaffe ute på balkongen, för första gången i år.
2011-02-06
 

Premiär av söndagsöppet på Länsbiblioteket i Östersund. Många fanns på plats denna dag för att ta del av arrangemangen. Utklädda sagofigurer, Lars Vegas trio och gratis fika höjde stämningen. Klokt med söndagsöppet. Alla har inte möjlighet att besöka biblioteket under vardagar och under lördagen är det mycket annat som behöver prioriteras.
2011-01-30

 

 Det smattrar muntert från takdropp mot min fönsterbräda. Inomhus kan jag glädja mig år en bukett inköpta rosor. Här kommer några citat om rosor:
"A rose is a rose is a rose." Betyder ungefär att saker och ting är som de är (Gertrude Steins)

"Hur mycket oftare blir man inte stucken av en ros än bränd av en nässla." (Selma Lagerlöf)

"Världen är min. Vartän jag går kastar jag rosor åt alla." (Edith Södergran)

"Gud skapade bara två saker perfekta: kvinnan och rosen!" (Victor Hugo)
2011-01-23


Ett par grader varmt. Snön rasar från taken och istapparna växer.
2011-01-21

 

 

 

 

 

Nu blommar min julklappsorkidé från 2009, nästan lika fint som då. Härligt!
2011-01-17

 

 

 

Oxveckorna, är en för mig ny benämning på perioden efter trettonhelgen fram till och med fettisdagen. Veckor som kan upplevas tunga och jobbiga. Det är nu sju veckor kvar till fastlagssöndagen och ytterligare knappt sju veckor till påsk. Min upplevelse är att vinterns mesta snö kommer under februari och mars. I så fall oj,oj....Visserligen har vi inte haft någon tö ännu, men snövallarna är rejält höga.
2011-01-16

 

 

Det blev ingen "trettondagstö", men i dag sken solen och termometern visade -2,5 grader. På bänken nere vid Storsjön njöt några av årets första milda solskensdag.
2011-01-09
 

 

 

 


Kungafamiljen? Nej, det är en bild från premiärföreställningen av årets Östersundsrevy. Aktörer i föreställningen är Patrik Zackrisson, Mats Eklund, Kiki Korths-Aspegren, Emilie Sjunnesson, Mats Hurtig och Henric Hallberg. Tillsammans med skickliga dansare genomför de en professionell föreställning. Regionala och nationella händelser under året skildras.  
Tummen upp för årets upplaga av revyn.
2011-01-06

 

 

 


En vacker dag, sol och ca. -4 grader. I dag var vi flera som var nere vid Storsjön för att fotografera. Dagarna känns redan lite längre. I dag gick solen ner 14:37
2011-01-02


 

Nytt år, ny kalender, oskrivna blad. Att motionera mera får bli mitt nyårslöfte. Promenader ska ge mig motion, frisk luft och tillfällen att använda kameran.

"Framtid är det som kommer efter det som är nu. Motsatsen till nostalgin" citat Bodil Malmsten.
2011-01-01