Om mig


Att fotografera och titta på bilder har alltid intresserat mig. Som riktigt liten, bad jag min mormor ”ta kort” . I tonåren blev det Instamatic-kamera, småbildskamera och därefter analog systemkamera. Jag fotograferade både dia och svart/vitt. Att se hur bilderna växte fram i mörkrummet var spännande. Nu är mörkrumsarbetet avslutat och den digitala tekniken har tagit över, vilket jag tycker är en intressant utveckling. Det är sällan jag går någonstans utan kamera. Jag fotograferar lite av varje, växter, natur, resefoto, människor mm. Digital efterbehandling i datorn har fått ersätta det analoga mörkrumsarbetet. Jag är medlem i Storsjöbygdens Fotoklubb.

Att skapa en hemsida har under lång tid varit ett mål för mig. Nu när jag har kommit igång känns det väldigt spännande och jag tar tacksamt emot era synpunkter.

Jag har hela livet varit bosatt i Jämtland, därför blev det naturligt att välja "Jamtan" som alias. Jag är uppvuxen i byn Ångsta, som ligger ca 2 mil från Östersund. Byn ligger vackert sluttande mot Locknesjön. Sjön bildades genom ett meteroitnedslag för 455 milj. år sedan. Den som är nyfiken kan besöka Geohuset i Ångsta. Där finns en spännande utställning och en animerad film som visar vad som skett. Spåren efter meteroiten finns tydligt bevarade i Lockne med omnejd.

Som vuxen flyttade jag till Brunflo, som ligger 16 km sydost om Östersund. Samhället är kanske mest känt för kyrkan och Kastalen från 1100-talet. Kastalen räknas till norra Sveriges märkligare byggnadsverk från medeltiden. Nu är jag Östersundsbo sedan drygt tio år. Staden kallas ibland för "Vinterstaden" pga många vinterarrangemang, skidskytte, långfärdsåkning med skridskor, olika vinteraktiviteter för alla åldrar vid Storsjön mm.  Med så mycket Jämtland i bagaget kommer det säkert att hamna många Jämtlandsbilder i mitt galleri.

Mail